Voksenåsen goes North

Published

December 24, 2020

by AP

C. Bilsbak

| Photo by

Voksenåsen

Voksenåsens Sommerakademi er et tilbud for de aller fremste musikktalentene i Norge og Norden. Nå drar noen utvalgte kvartetter fra Sommerakademiets Kammermusikk-kurs på turne så langt nord det bare er mulig, for å spille på Arctic Chamber Music Festival på Svalbard.

Novo Quartet og Abeo quartet reiser sammen med to av talentene fra Voksenåsens Komponistakademi, Anna Berg og Ylva Fred, og de spiller på festivalen torsdag 18 februar.

Med på reisen nordover er også kunstnerisk leder, fiolinist og professor Peter Herresthal, professor, kammermusikk- og komponistmentor Tim Fredriksen – og komponiststjerne – Missy Mazzoli.

 

Turneen er en del av 25-års jubileet av Voksenåsen Sommerakademi. I jubileumsåret utvikles to nye akademier på Vokenåsen, ett komponist- og ett kammerakademi. Dette er en satsing som er mulig takket være støtte fra Dextra og Furestiftelsen.

 

Voksenåsen er Norges nasjonalgave til Sverige og driver kontaktskapende virksomhet mellom Sverige og Norge innen samfunnsliv, språk ogkultur med etsærlig fokus på barn og unge. 

 

Voksenåsen Sommerakademi

Ved å tilby undervisning fra noen av verdens ledende pedagoger har man oppnådd et skyhøyt nivå og svært store søkertall. I en unik atmosfære mednatur, utsikt, god mat og ro har man gjennom 24 år bygget kurset sammen med de kunstneriske lederne og er i dag et av Nord-Europas viktigste kurssteder.

 

Sommerakademiet er et miljø der det blir mulig å møte de beste unge talentene, se dem, høre dem, og følge deres utvikling. Kunstneriske ledere er Peter Herresthal, Randi Stene og Andreas Sundén og Sommerakademiet drives i samarbeid med Norges musikkhøgskole, Kungliga Musikhögskolan, Royal College of Music i London og Musikhögskolan Ingesund. Akademiet støttes også økonomisk av Sparebankstiftelsen Dextra, Svensk-Norska Samarbetsfonden.

For mer informasjon se https://summeracademy.no.

Buy tickets